All for Joomla All for Webmasters

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

OBČINA PREBOLD

Shadow
Slider

Projekt MEDGENERACIJSKI CENTER PREBOLD

 

ESRR

OBCINALAS SSD

 

CLLD vodoravno CMYK modra

 

Projekt sofinancira Evrospki sklad za regionalni razvoj v okviru ukrepa "Razvoj, izvajanje in promoviranje programov aktivnega vključevanja ranljivih skupin prebivalstva v družbo". Občina Prebold je prijavo na LAS oddala 13. oktobra 2017, obvestio o odobritvi projekta pa smo prejeli 27. avgusta 2018. Projekt je v fazi izvajanja.

Naziv operacije: Medgeneracijski center Prebold

Povzetek operacije: Operacija Medgeneracijski center Prebold (v nadaljevanju "MCP") obsega vzpostavitev medgeneracijskega centra v Preboldu, kar predstavlja novost v občini, kjer do sedaj takšnih vsebin še ni bilo na voljo. V okviru MCP je predvidena obnova prostorov, nakup pohištva in računalnikov za izvedbo delavnic in povezovanje nevladnih organizacij in zasebnega sektorja s področja farmacije. Program medgeneracijskega centra je je namenjen vključevanju ranljivih skupin, za katere se bodo z vzpostavitvijo medgeneracijskega centra povečale možnosti socialnega vključevanja v družbo. Hkrati bo program pripomogel k ozaveščenosti o zdravem življenjskem slogu in s tem pomagal k zdravim posameznikom in skupnosti. V okviru operacije bodo obnovljeni in energetsko sanirani prostori ob zdravstveni postaji Prebold, kupljena bo potrebna oprema za prostore in izvedene izobraževalne in socialne aktivnosti v medgeneracijskem centru.

V okviru operacije MCP bodo partnerji izvedli aktivnosti, ki bodo pripomogle k večji socialni vključenosti ranljivih skupin (ženske, otroci, mladi, starejši) ter aktivnosti ozaveščanja o zdravem življenjskem slogu in pravilni uporabi farmacevtskih izdelkov. Partnerji, ki sodelujejo pri projektu so: Rdeči križ Slovenije - območno združenje Žalec, Lekarna Cvetka, Cvetka Zelenc, mag. farm. in Društvo upokojencev Prebold.

Že v prijavi projekta je bilo predvideno sodelovanje medgeneracijskega centra in povezovanje z zasebnimi ponudniki storitev, kar bo pripomoglo k povezovanju aktivnosti in k povečevanju možnosti za ustvarjanje novih delovnih mest na osnovi dodatne ponudbe storitev za občane. V času izvedbe projekta je občina že sklenila najemno pogodbo z zasebnim partnerjem, ki bo v prostorih centra izvajal svojo dejavnost izven delovnega časa Medgeneracijskega centra.

Cilji operacije so naslednji: ureditev prostora MCP ter nakup pohištva in opreme za izvajanje aktivnosti v centru, izvedba aktivnosti (predavanja, delavnice) za vključevanje ranljivih skupin in delavnic za dodatno ponudbo občanom, vzpostavitev organizacijske strukture Medgeneracijskega centra, ki bo zagotavljala povezovanje med neprofitnimi in profitnimi organizacijami pri aktivnostih MCP ter nadaljnje delo centra tudi po zaključku operacije, promocija MCP v javnosti.

Prispevek k doseganju kazalnikov iz Strategije lokalnega razvoja za LAS SSD:
- 1 novo delovno mesto,
- 1 inovativno razvojno partnerstvo,
- 1 izveden program za doseganje višje kakovosti življenja,
- 1 nov program aktivnega vključevanja ranljivih skupin prebivalstva v družbo.

Ocenjena vrednost projekta znaša 68.938,19 EUR, od tega je odobreno sofinanciranje aktivnosti s strani Evropskega sklada za regionalni razvij v znesku 42.674,88 EUR.

OBČINA PREBOLD

Hmeljarska cesta 3, 3312 Prebold

E-mail: obcina@prebold.si

Telefon: 03 703 64 00

Davčna številka SI: 39527972

Matična številka: 1357654000

TRR: SI56 0137 4010 0004 665To spletno mesto uporablja piškotke!

Če v brskalniku ne spremenite nastavitve se strinjate z njihovo uporabo.

Razumem

URADNE URE OBČINSKE UPRAVE

PONEDELJEK: od 8. do 14. ure

SREDA: od 8. do 12. ure in od 14. do 17. ure

PETEK: od 8. do 12. ureZlati 80 112 Podpis