All for Joomla All for Webmasters

OBČINA PO MERI INVALIDOV

Utrip domoznanstva: Medobčinsko društvo Sožitje Žalec – sprehod skozi čas

V torek, 28. januarja 2020, se je v Občinski knjižnici Prebold na prireditvi Utrip domoznanstva predstavilo Medobčinsko društvo Sožitje Žalec.

O 47 letih delovanja društva, ki šteje več kot 210 članov, so spregovorili: častni član Rihard Kopušar, predsednica Ivanka Venišnik, vodja socialnih programov Karla Jeromel Rednak, članici Eva Venišnik in Monika Stergar ter prostovoljka Lilijana Kač. Z gosti se je pogovarjala Lea Felicijan, večer pa so s plesom in deklamacijami obogatili člani društva ter s petjem Bernarda Plavec. Prireditve se je udeležil tudi župan Občine Prebold Vinko Debelak.

Društvo vključuje osebe z motnjami v duševnem razvoju in njihove družinske člane iz spodnjesavinjskih občin (Braslovče, Polzela, Prebold, Tabor, Vransko, Žalec), povezuje se v mrežo več kot 50 tovrstnih društev v Sloveniji. Približevanje društva v vsa okolja in čim večje poznavanje dejavnosti, ki jih v društvu lahko ponudijo, sta bili tudi povod za sprehod skozi čas v preboldski knjižnici. Beseda je tekla o programih, ki jih društvo izvaja (vseživljenjsko učenje v sklopu varstveno-delovnih centrov, usposabljanje in opolnomočenje družin, športno-rehabilitacijski programi, organizacija in izvajanje posebnih socialnih aktivnosti); izpostavljene so bile razne oblike aktivnosti (plesno-pevska skupina Čokoladke, Bralčki, kino klub, joga, hipoterapija, pohodi, izleti, pikniki, seminarji). K ozaveščanju o delovanju društva pripomore tudi bogata založniška dejavnost v obliki rednih tematskih zbornikov Zveze Sožitje.

Vodilna nit večera je bila, da se vsak izmed nas dotika ljudi. Skozi čas pa se spreminja način dotikov do ljudi, ki imajo enake potrebe in vrednote, pa vendar le drugačne poti. Pot spreminjanja miselnosti do drugačnosti se tlakuje počasi, toda z neprecenljivim spoznanjem, da se ob razumevanju drug drugega naučimo razvijati čut do sočloveka, naučimo se solidarnosti, zaupanja in zadovoljstva z malenkostmi. 

opi

zdis

10 zmot in 10 resnic o slepoti 1

PROEJEKTNA

PRAVICE

PREDPISI

vodnik po pravicah in ugodnostih slepih in slabovidnih 15052016 1

10 zmot in 10 resnic o slabovidnosti 1

OBČINA PREBOLD

Hmeljarska cesta 3, 3312 Prebold

E-mail: obcina@prebold.si

Telefon: 03 703 64 00

Davčna številka SI: 39527972

Matična številka: 1357654000

TRR: SI56 0137 4010 0004 665To spletno mesto uporablja piškotke!

Če v brskalniku ne spremenite nastavitve se strinjate z njihovo uporabo.

Razumem

URADNE URE OBČINSKE UPRAVE

PONEDELJEK: od 8. do 14. ure

SREDA: od 8. do 12. ure in od 14. do 17. ure

PETEK: od 8. do 12. ureZlati 80 112 Podpis