Medgeneracijski center Prebold

Program razvoja podeželja    Občina Prebold  logo Medgeneracijski center Prebold  LAS spodnje savinjske doline


Arhiv obvestil

Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti

Medgeneracijskega centra Prebold

 

 

Program medgeneracijskega centra bo potekal v naslednjih terminih:

– vsak dan po mesečnem programu

– delavnice so brezplačne

Medgeneracijski center Prebold je odprt
od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00 ure

Dolenja vas 53
3312 Prebold
051 344 255
vodja programa: Klavdija Jelen
klavdija.jelen@prebold.si

“Bodi KAR SI, vse drugo je že zasedeno.” (Oscar Wilde)

AKTUALNO

Vabilo

Čas v katerem živimo čedalje bolj kaže potrebo po samooskrbi na nivoju gospodinjstva lokalne skupnosti in širše. Pri  tem je zelo pomemben prenos znanja iz teorije v prakso.

Vabimo vas, da se pridružite na aktivnostih: V soboto, 2.4.2022 ob 9.30 do 11.00: SAMOOSKRBA V PRAKSI KAJ POSADITI IN POSEJATI – AVTOHTONA, EKOLOŠKA ALI KONVENCIONALNA SEMENA IN SADIKE? Predavanje in predstavitev Irena Rotar Ekoci, Eko civilna iniciativa SlovenijeCentru za spodbujanje sonaravnega vrtnarjenja, Sadika, vrtnarstvo in cvetličarstvo Jože Šmit s.p., Vransko 32, Vransko, ambasador trajnosti

Prijave zbiramo na naslovu center.sonaravnega.vrtnarjenja@gmail.com.

Izobraževanje poteka v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijski center Prebold za povečanje samooskrbe in trajnostno prihodnost. Dobrodošli! Za Ekoci in partnerje, Irena Rotar

     

 

 

Projekt: “Posaditev medovitih rastlin za čebele in večjo oskrbo s sadjem v občini Prebold”

V petek, 18. 3. 2022 so otroci vrtca, osnovne šole in zainteresirani občani v Občini Prebold sadili medovite rastline v okviru vseslovenskega projekta posajanja medovitih rastlin, ki ga organizira Čebelarska zveza Slovenije in v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin prostovoljske aktivnosti v Medgeneracijski center Prebold za povečanje samooskrbe in trajnostno prihodnost, katerega izobraževanje in aktivnosti za povečanje  samooskrba in ozaveščanje javnosti o trajnostni prihodnosti organizira Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenije s predavatelji in partnerji. Čas v katerem živimo, je čas za konkretna dejanja. Na aktivnostih je potekalo sajenje medovitih grmovnic jagod Haskapa, ki že konec marca zacvetijo in tako čebele, čmrlje in druge opraševalce  razveselijo ter že konec maja in začetek junija obilno rodijo. So nezahtevne za pridelavo in ne potrebujejo kisle zemlje ampak navadno zemljo za rast. Otroci bodo lahko prve jagode poskusili že letos. Sajenje je potekalo pod strokovnim vodstvom našega največjega poznavalca na področju »sibirskih borovnic« jagod Haskap Zorana Petroviča iz Haskapa d.o.o, ki je bil tudi donator sadik ter s  sodelovanjem Ambasadorjev trajnosti ter predstavniki Občine in predstavniki članov projekta, z zavzetimi vzgojiteljicami in vodjo vrtca Matejo Matko in ravnateljem Petrom Žurejem.

Sajenje medovitih rastlin na javnih površinah Medgeneracijski center Prebold in pred čebelnjakom pred domom Sv. Ane v Prebold z ekipo Ekoci Ekološka civilna iniciativa Slovenije, Ambasadorji trajnosti, Zoran Petrovič in sodelujočimi občani.

Ekoci ob tej  priložnosti pozivamo vse, da zasadijo doma ali v naravi ali v gozdu vsaj eno medovito rastlino, poljščino ali zdravilno rastlino, sadno drevo ali grmovnico. Da ne bodo lačni ne živali ne ljudje. Tako bomo skupaj poskrbeli za biotsko pestrost in trajnostno prihodnost, povečali samooskrbo s sadjem in poskrbeli za naše čebelice in druge opraševalce.

Za prihodnost štejejo dejanja. S svojim zgledom in dejanji tlakujemo pot otrokom in soustvarjamo trajnostno prihodnost.

Dobrodošli.

     

Holesterol je ali ni

Vse je odvisno od našega razpoloženja, zdrave prehrane, gibanja in uživanja v življenju. Vse ostalo je nepomembno! V našem centru predavanje o zvišanih maščobah in merjenje.

   

Nabiranje prvih travniških rož za domač čaj in jegra

Prve rožice prvi obiski čebelic so nekaj najlepšega. Tako se zavemo, da se narava prebuja, se preteguje in zadovoljna zeha, postopoma dodaja vse od sebe in vzpodbuja korenina na kakovostno rast in hranilno vrednost, ki si jo lahko zagotovimo pri uživanju vseh njenih naravnih sadov. Nabiranje čaja je tudi sproščujoče in aktivno. Za nabiranje iz narave bodimo dosledni in ohranjajmo, ne uničujemo!!!

 

“Moji trenutki” otvoritev razstave fotografij Ivana Lipičnika

Čudovite fotografije ujete v objetiv v trenutku… v sekundi povezanost z naravo… ujet čas in lepota, ki za vedno ostanejo za nas za naše oko in dušo. Vljudno vabljni na razstavo vsak dan po programu ali pa pokličite na 051 344 255 (Klavdija).  Tako pa je vse skupaj nastajalo. Vsem hvala za pomoč.

 

 

Obisk Ambasadorjev trajnosti na domu

V lanskem letu je 13 prostovoljcev pridobilo naziv Ambasador trajnosti, ki s svojim delom in znanjem ozaveščajo širšo javnost o samooskrbi in trajnostni sonaravni pridelavi hrane in semen. Da pa bi lahko sledili njihovemu napredku tudi na domu, smo se odločili, da jih vsak mesec obiščemo in lahko vrt spremljamo skozi celo leto. Od jeseni, čez zimo, ko zemlja počiva in ko prične z bujno rastjo.  Vemo, da se na vrtu ves čas nekaj dogaja, katere rastline prezimijo, kdaj se prične prvo sajenje v lonce in kako naprej do obilnih in kakovostnih pridelkov, nekatere pa je dobro spomniti, tako na kratko, kaj dogaja na vrtu z našimi ambasadorji trajnosti.

     

Pri Mariji                                                                                                                              Pri Miri                                                             Pri Jožetu

 

Počitniško ustvarjanje in obisk drsališča

V dopoldanskem času so bile te počitnice namenjene izdelavi različnih pustnih mask, kostumov, zabavi, igri in risanju. Skupaj smo ustvarjali, skupaj odšli na šolsko igrišče, plesali v maskah s plišatimi igračami jih nekaj odnesli domov in vzpostavili nova prijsteljstva. V popoldanskem času pa se je zabava nadaljevala na drsališču.

       

Oskrba ran ob morebitni poškodbi

Nataša Krajnc Zakrajšek bolničarka Rdečega križa Žalec nam je predavala kako oskrbimo morebitne poškodbe med vsakodnevnimi opravili tako v kuhinji kot tudi drugje, kako obvežemo glavo poškodovanca, kako moramo oskrbeti opeklino, kaj vse imamo v prvi pomoči in če tudi je rok pretečen lahko vse uporabimo, če je le zaprto. Pozorni moramo biti na prve znake morebitne kapi,  kako jo prepoznamo in kako so pomembne prve štiri ure za rehabilitacijo celotnega telesa predvsem pa možganov. V izogib poškodbam bodimo raje zbrani in bolj počasni, naj se nam ne mudi preveč.

 

 

Obrezovanje drevja

Udeleženci so se porazdelili okrog dreves, Nataša je pričela s predavanjem in predstavitvijo katera drevesa se obrezujejo, kako glede na letni čas ali je rez poševen ali raven, kako redčimo, kako pripravimo veje na daljše in bolj kakovostno sadje, kako veje ali debla zaščitimo. Poskusili so še sami. Stara drevesa še posebej potrebujejo celotno pomladitev. Marsikatera veja je bila prehitro odrezana in s tem je Nataša pokazala, da ni nič hudega, gledamo in ustvarjamo naprej za bodoče možne veje, ki bodo zrasle in nam dale možnost bogatih krošenj in pridelkov. Pomembno je, da si veje pripravimo na prihodnje leto v obliki ribine kosti s tem dovolimo, da drevo dela svoje. To delavnico še ponovimo.

   

Projekt “Škratek Nace raziskuje kaj je sončnica, koruza in krompir”

V ovkiru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijskega centra Prebold smo skupaj s partnerji Občina Prebold, Ekoci- eko civilna iniciativa Slovenije,  združenje ta trajnostno prihodnost, Savinjska TV Samom Sadnikom, ambasadorji trajnosti in gostjo Barbaro Čeh v vrtcu in šoli predstavili pomen koruze, krompirja in sončnice. Otroci so preko kratkega filma in branje knjige avtorice Barbare Čeh prepoznali pomen  samooskrbe, sonaravno pridelavo hrane, kaj in kako lahko za svojo prihodnost in varovanje okolja poskrbimo sami. Poleg barvanja pobarvanke sončnica so izdelali krompirjeve štampiljke, ki jih lahko uporabijo pri različnih izdelavah voščilnic, tapetnih vzorcih po steni ali poslikavi majic so narisali še koruzo in se posladkali s sveže pečenimi kokicami. Veselje in namen dosežena, otroci bogatejši s pridobljenim znanjem in sproščenim vzdušjem. Znamo? Seveda!

     

Valentinčkova sreča vsak dan

Zakaj bi čakali na posebne praznike, če lahko vsak dan postane praznik in sreča je prisotna v vsakem domu in vsakem posamezniku, saj si to zaslužite. Izdelali smo srčke iz starih oblačil, ki so namenjeni označevanju strani v priljubljeni knjigi ali pa kot obesek za ključe. Lahko pa srčke napolnit s sivko in obesite v omaro.

     

Kako do uresničitev želja po korakih z Natašo Meznarič

Vsak od nas ima neomejeno količino želja, ki jih lahko vsak dan, vsak trenutek pritegne nase. Kako pa to naredimo nam je po korakih predstavila Nataša. Njeni pogovori so sproščeni vendar aktivni. Pustimo naj vesolje naredi vse kar je za nas v najvišje dobro, zahvalimo se in uživajo. Tukaj in zdaj. V mesecu aprilu ponovno delavnice ob petkih od 8.45 do 10.00 ure. Vabljeni!

Varno držalo za nože

Ni važno kakšna knjiga je, je vedno vredna zlata. Ponavadi se jih ljudje naveličajo in potem pristanejo v kakšnem zaprašenem kotu ali v kleti. Polepšajte si kuhinjo z varno uporabo držal za ostre nože. S tem se knjiga ne uniči, služi le drugačnemu namenu. Lahko uporabite različne velikosti in debeline, lahko pa si držala naredite iz kuharskih knjig in je vse pri roki. Zvežete z različnimi materiali kot so jeans, vrvica, volna, vezalke ali pa uporabite naravni material kot je rafija.  Na spletu si poglejte še druge ideje in izdelavo. Mogoče vas navduši kaj drugega.

Reciklirajno skupaj

Zanimiva tehnika izdelovanja preprog iz starih oblačil. Najprej iz majic narežemo dolge trake, na obroč nanizamo drugo barvo trakov, pričnemo na sredini in pletemo izmenično. Po želji dodajamo različne barvne kombinacije, dokler ne dobimo želenega kroga. Zgoraj prerežemo trakove in jih zvežemo skupaj. Za večjo preprogo enostavno različne velikosti krogov sešijemo skupaj. Lahko jih uporabimo za odlaganje vroče posode, za podstavke kozarcev ali posodic, lahko pa nam služijo kot predpražniki v kopalnice, pred vhodom in v spalnici. Izbira je vaša. Prijetno ustvarjanje.

          

Joga z Elizabeto

Če se v postelji dobro pretegnemo in razmigamo, smo naredili veliko… Kaj šele vsakodnevna joga? Požene nam kri po žilah, kisik zapolni vsak kotiček še tako skritih celic in počutje je naravnost fantastično. Vsak torek, od 9.00 do 10.00 ure lahkotne vaje z Elizabeto.

Hladni porcelan za zaljubljenje

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen na različne načine. Majhne trajne pozornosti iz hladnega porcelana bodo še kako dobrodošle, pa še priprava je enostavna. Malo škroba, belega lepila, žlica ali dve baby olja in žlička kisa, vse skupaj zgnetemo v testo in poljubno oblikujemo. Na dan zaljubljenjcev vam bomo v Centru pripravili presenečenje s kavo ali čajem.

Mandala iz narave

Sprehod koristi vsakomur in po poti lahko naberete različne oblike kamenja ali drugih naravnih predmetov, ki jih srečate. Za izdelavo potrebujete ploščate svinčnike, zobotrebce, stare flomastre ali vatirane paličice, ki jih namakate v barvo. Za zunanjo uporabo, npr: na grobovih, v vrtu ali na okenski polici je najboljša akrilna barva. Lahko pa mandale samo narišete in pobarvate z barvicami, okrasile vam bodo prostor in vnesle pozitivno energijo.

Ročna dela

V turobnih dneh, ko nevemo kaj bi počeli, se nam lahko pridružite na delavnici kvačkanja ali pletenje, vsak ponedeljek od 17.00 do 19.00 ure. S sabo pletilke ali kvačko, pisano volno in vaše čudovite ideje za izdelke. V družbi s skodelico čaja je vedno prijetnejše pa še ideje so boljše.

Novoletne želje

DRAGI PROSTOVOLJCI, OBISKOVALCI IN UDELEŽENCI

Iskrena hvala vsem, ki kakorkoli pomagate, ustvarjate in preživljate urice z nami. Hvala vsem, ki delite dobroto med nas in vas in hvala vsem, ki ste to kar ste!!!

Želimo vam VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE, ter SREČNO, USPEŠNO, predvsem pa ZDRAVO LETO 2022

Praznične lizike za vsak dan

Krožniki iz sladkornega trsa nam pridejo še kako prav pri izdelavi preproste dekoracije, ki jo lahko obesimo na okna, vrata ali postavimo v prostor. Z barvanjem oblikujemo vzorec, zlepimo dav in dva skupaj, vstavimo tršo papirnato palico dekorativnega papirja za zavijanje in zavijemo v celofan. Lahko naredimo liziko ali bonbonček, odvisno od prostora in namena. Veliko ustvarjalnih podvigov vam želimo.

      

Voščilnice

Papir, v katerega so bila skrbno zavita darila, lahko porabite za izdelavo voščilnic. Različni vzorci, spretne roke, malo domišljije v mrzlih dneh in nastanejo čudovite kreacije. Le pogumno, papir vse prenese.

 

Klasika ali kaj drugega

Nekaj idej za izdelavo in okraševanje novoletnih smrečic ali okenskih korit v prihodnjem letu.

          

Brskanje po omari

Božički so narejeni iz plastenk: odrežemo, pobarvamo, dodamo nekaj vate, nato pa jih lahko porabimo kot organizator barvic, svinčnikov ali kot dekoracija na praznični mizi. Lahko pa nasujemo zemljo, dodamo žito, zalivamo in uživamo ob rastočem zelenju. Venček naredimo iz wc rolic, okrog ovijemo stare srajce in majice, iz kavbojk izrežemo različne motive, napolnimo s polnilom odsluženih igrač, dodamo gumbe, zadrgo ali trak. Vrata okrašena. Palčki so izdelani iz starih nogavic, mehkega polnila in trše podlage za bradico. Popestrite si domove ob različnih praznikih z različnimi odtenki barvnih nogavičk.

     

Veselo na tržnici

Na kmečki tržnici predstavitev vseh recikliranih novoletnih izdelkov, ki so bili ročno izdelani  s pomočjo prostovoljcev in obiskovalcev. V prihodnjem letu se bomo trudili izdelati še več uporabnih recikliranih izdelkov, ki jih bomo vsako zadnjo soboto v mesecu predstavili in vam jih ponudili z željo priporočenega  prostovoljnega prispevka. Lahko nas obiščete tudi v centru, prinesete kaj za dodatek ali pustite komu drugemu.

 

 

 

Praznične dobrote v centru

Vsak četrtek peka najrazličnejših dobrot, predvsem domačih piškotov, ki smo jih okušali na delavnicah ob kavi ali čaju, ob klepetu in delu. Vedno ODLIČNI in slastni. Z nami tudi na kmečki tržnici, ob predstavitvi recikliranih izdelkov.

         

 

Podelitev priznanj Ambasador trajnosti v okviru projekta VRS PA MCP

V ponedeljek 11. oktobra 2021, je potekala zaključna delavnica za prostovoljce v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti v Medgeneracijskem centru Prebold. Prostovoljci v projektu so ob zaključku izobraževanje pokazali znanje tudi v praksi, organizirali so zasaditev visokih gredic z zdravilnimi rastlinami in zelišči, pri tem so jim pomagali tudi otroci iz Vrtca Prebold, sodelovali sta tudi predavateljici mag. Nataša Ferant ter Hedvika Dermol Hvala.

Vseh deset prostovoljcev je uspešno zaključilo izobraževanje in prejelo naziv Ambasador trajnosti, potrdila jim je podelil župan Vinko Debelak.  Ambasadorji trajnosti bodo skupaj s partnerjem v projektu Ekoci – eko civilna iniciativa Slovenje, Združenje za trajnostno prihodnost skrbeli za animacijo in konkretna dejanja v dobro okolja ljudi in medgeneracijskega sodelovanja v lokalnem okolju.

        videoposnetek

Predavanje »Angažirajmo se za okolje – komunikacija in javno nastopanje«

V ponedeljek, 27. 9. 2021, ob 9. uri je potekalo predavanje v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijskega centra Prebold. Irena Rotar Ekoci- eko, civilna iniciativa Slovenije, Združenje za trajnostno prihodnost- partner v projektu je najprej vse lepo pozdravila in predstavila predavateljico Hedviko Hvala Dermol, iz Zavoda Zmorem. Rdeča nit predavanja pa je bila komunikacija in veščine javnega nastopanja pred množico ljudi in usposabljanje prostovoljcev za Ambasadorje trajnosti. Prostovoljci so se morali med sabo opisati in predstaviti osebo, ki jo bežno pozna, pomemben je bil nagovor te osebe, kasneje pa se je prostovoljec opisal sam. Tovrstna komunikacije je zelo pomembna, saj se znebimo odvečne treme in s pogosto vadbo osvojimo gladko komunikacijo na vseh področji, sploh pa v tem projektu, ko bomo seznanjeni s kopico različnih posameznikov glede na njihovo starost, poklic in interesno dejavnost. Pomembna je drža in govorica samega telesa ter glasnost nagovora sodelujočih, ki so na začetku razvoja in nečesa novega, vedra pripravljeni poskusiti kaj trajnostnega za našo skupno prihodnost. Pomemben je izgled posameznika, pristop k uvajanju novosti, zato so v drugem delu prostovoljci vadili samostojen javni nastop in način, kako najbolje aktivirati različne skupine ljudi in jih navdušiti k pristopu samooskrbe in varovanju okolja. Predavateljici smo se zahvalili in poprosili za morebitno sodelovanje v bodoče, v kolikor jo bomo potrebovali še za večji obseg znanja in sproščenosti pri našem komunikacijskem pristopu do slušateljev.

 

Predavanje “Pomen zdravilnih rastlin in zelišč za okolje in ljudi, čebele ter biotsko pestrost”

V ponedeljek, 20.9.2021, ob 9. uri je v obnovljenem prostoru Medgeneracijske centra Prebold potekalo predavanje v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijskega centra Prebold.  Magistra Nataša Ferant, IHPS Vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin Žalec, je predstavila pomen zelišče v Spodnji Savinjski dolini, kako posamezna zelišča vplivajo na dobro počutje človeka, kakšen pomen imajo, kje jih je dobro zasaditi in kako jih prepoznamo. S pomočjo priložene slikovne in opisne brošure se lažje orientiramo in nabiramo prava zelišča za zdravilni učinek posameznikov ali družbe. Povabila nas je tudi na ogled vrta zdravilnih in aromatičnih rastlin v Žalcu, katerega se bomo z veseljem odzvali.

 

Predavanje “Kaj bomo pa jutri jedli?” s Sanjo Lončar v obnovljenem prostoru MCP v okviru projekta VRS PA MCP

V petek, 17.9.2021, ob 18. uri je v obnovljenem prostoru Medgeneracijske centra Prebold potekalo predavanje v okviru projekta Vključevanje ranljivih skupin v prostovoljske aktivnosti Medgeneracijskega centra Prebold.

Podžupan mag. Marko Repnik in Irena Rotar sta predstavila pomen Projekta za aktivacijo občanov za večjo samooskrbo in prehransko varnost, s poudarkom na tem, kaj lahko za samooskrbo naredi posameznik in kaj lokalna skupnost.

Predavanje Kaj bomo pa juti jedli? je izvedla ga. Sanja Lončar, ki v Sloveniji živi dobrih dvajset let. Vodi široko podprto civilnodružbeno gibanje Skupaj za zdravje človeka in narave. Za njo je dobrih deset let intenzivnega delovanja v tej smeri, na tisoče predavanj, okoli dvajset pronicljivih knjig v soavtorstvu, od tega tri enciklopedične fotomonografije (Ščepec védenja, Ščepec rešitve, Ščepec ustvarjanja…). Ga. Lončar je predstavila kako lahko sčasoma vsak postane samooskrben, kako pomembna je samooskrba za vsakega občana posebej in tudi za celoto kot je npr. lokalna skupnost in še širše.

           videoposnetek

 

Olimpijske igre

V mesecu juliju smo se v Domu upokojencev Prebold udeležili pravega tekmovanja na olimpijskih iger, kjer so varovanci dosegali presenetljive rezultate. Vsi veseli in nasmejani in vsi zmagovalci.

 

Šivanje

Različna odslužena oblačila lahko postanejo novi izdelki, s katerimi si polepšamo dom, razveselimo naše najdražje ali pa jih podarimo kor darilo presenečenja.

 

Otroške delavnice

Otroške delavnice obiskujejo otroci, ki jim na manjka domišljije, srčnosti in ustvarjalnosti. Vsi izdelki so unikat iz recikliranih materialov.

 

Vrtnarjenje in gobarjenje

Vrtnarjenje in gobarjenje sta odlični kombinaciji. Prav nam prideta na kuharski delavnici in ob klepetu na kavici s praktičnimi nasveti.

 

Modna revija – VGC Planet generacij & prijatelji

Dogodek, modna revija z naslovom Srčne ustvarjalke na poti do uspešne zgodbe Maje Štamol Droljc, je praznovanje ustvarjalnosti. Ustvarjalnosti kot temeljne človeške vrednote, ustvarjalnosti kot procesa ustvarjanja nečesa novega, enkratnega, ustvarjalnosti kot vzgiba za sodelovanje in druženje ter ustvarjalnosti, s pomočjo katere lahko male zgodbe postanejo velike.

Revija je bila že četrti dogodek po vrsti v okviru letnih dogodkov projekta Večgeneracijski center Planet generacij UPI. Prvo leto smo medse povabili Miha Kramlija, ki je predaval o digitalni zasvojenosti otrok in mladostnikov, naslednje leto je naša srca razveseljeval glasbenik Uroš Perić, lani pa smo se s Stašem Žnidarjem učili o naših možganih in skupaj ugotavljali, kaj vse le-ti zmorejo.

In letos? Modna revija, ki je za nami, je bila doživetje tako in drugače. Posebno doživetje je bilo za vse šivilje amaterke, ki so prvič javno predstavljale svoja oblačila, tudi naši manekenke in manekeni so se znašli v čisto novih vlogah. Modna revija pa je bila drugačna tudi v izvedbi. Zaradi razmer smo modno revijo izvedli brez obiskovalcev.

Sporočilo modne revije je, da iz majhnih srčnih zgodb lahko zrastejo velike zgodbe, če jih vseskozi zalivamo z ljubeznijo ter jim redno privoščimo veliko druženja, sodelovanja in medgeneracijskega povezovanja, ki ne pozna ne krajevnih ne občinskih meja. Ena takih zgodb je zgodba Maje Štamol Droljc. Maja je navdih modne revije, je vzornica, mentorica, kreatorka in šivilja. S svojo ekskluzivno modno kreacijo se je predstavila na koncu današnje modne revije.

Skip to content