Podžupani

Podžupan Občine Prebold, ki ga je imenoval župan mag. Marko Repnik za mandatno obdobje 2022-2023 je Brane Verk. To funkcijo bo opravljal neprofesionalno. Že dolga desetletja je aktiven na področju gasilstva, kulture in različnih področjih v lokalnem okolju.

Brane Verk upokojenec, ki je svojo delovno dobo preživel v tekstilu saj  je bil zaposlen v bivši Tekstilni tovarni Prebold. Že dolga leta deluje na področju zaščite in reševanja in to v gasilskih vrstah. Je eden od ustanoviteljev Gasilske zveze Prebold, v kateri je bil tri mandate poveljnik, sedaj pa opravlja funkcijo predsednika zveze.

Prav tako je član Pihalnega orkestra Prebold, kateremu predseduje že preko 30. let. Na področju političnega delovanja je član občinskega sveta, kjer funkcijo svetnika opravlja že peti mandat.

Ker je že od malih nog vpet v domače okolje, povezan z ljudmi in vedno pripravljen pomagati, svetovati, prisluhniti ter mu Prebold veliko pomeni, je pripravljen delati v skupno dobro. Prepričan je da s spoštljivim komuniciranjem, poštenimi in iskrenimi odnosi lahko dvignemo kakovost življenja vsem, ki smo in tistim, ki bodo našli v Preboldu svoj smisel.

Skip to content