Župan

Župan Občine Prebold v mandatnem obdobju 2022-2026 je mag. Marko Repnik

E- pošta: marko.repnik@prebold.si
Telefon: 03/703 64 01

 

Magister Marko Repnik se je rodil 3.4.1978 v Slovenj Gradcu, kjer je leta 1987 pričel glasbeno pot na Glasbeni šoli Slovenj Gradec, nadaljeval na Srednji glasbeni  šoli v Ljubljani in na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral.

Leta 1997 se je zaposlil v Orkestru slovenske policije, kjer je deloval kot solist, od leta 2002 pa koncertni mojster – predvodnik orkestra. Zadolžen je bil za vodenje glasbenega dela državnega protokola za predsednika republike in predsednika vlade in bil dirigent protokola. Vodstvene izkušnje  je pridobival na mestu  koncertnega mojstra orkestra.

Leta 2007 se je zaposlil na Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, kot vodja območne izpostave Žalec. V letih službovanja na JSKD je uspešno koordiniral delovanje ljubiteljske kulture v šestih občinah spodnje Savinjske doline, je ustanovitelj festivala »Gas Brass« in bil je direktor festivala vokalne glasbe »Sredi zvezd«.  Je avtor knjige poezij z naslovom »Iluzija« in soavtor zbornika o slovenskem godbeništvu »Zvoki slovenskih godb«.  Prejemal je najvišje nagrade na državnih tekmovanjih mladih glasbenikov (TEMSIG), za svoje solistično delovanje pa je leta 2002 prejel študentsko Prešernovo nagrado.

Od leta 2010 do 2017 je bil podpredsednik Zveze slovenskih godb, kjer je bil zadolžen za izvedbo in vodenje državnih tekmovanj ter mladinskega godbenega tabora »Musica creativa«. Za »aktivnosti, ki so bistveno prispevale k delovanju, ugledu in razvoju slovenskega godbeništva«, ga je Zveza slovenskih godb leta 2013 odlikovala z bronastim častnim znakom, za »dolgoletno delovanje na organizacijskem področju slovenskega godbeništva« pa leta 2016 z bronasto medaljo ZSG.

Za delovanje na kulturno umetniškem področju je leta 2014 prejel bronasti grb občine Prebold.

V septembru 2016 je na pedagoškem oddelku Akademije za glasbo v Ljubljani pridobil  naziv »magister glasbenih znanosti«.

Od leta 2017 – 2021 je bil direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, s katerim so bili uspešni na kandidaturi za največji svetovni zborovski festival »Europa Cantat«, ki je bil izveden v Ljubljani julija 2021.

V mandatu 2018 – 2022 je bil svetnik in podžupan občine Prebold.

 

 

Skip to content